Skip to content
Brooklyn College Library

EDUCATION PORTFOLIO

PS 343

PS 343 Exterior

PROJECT DETAILS

The PS 343 project consisted of converting an existing 3-story U.S. Postal Service Station located within Manhattan’s South Street Seaport historic district into a new public school serving the projected needs of the surrounding community. Located on Peck Slip between Pearl Street and Water Street, the new facility accommodates a capacity of 712 students in grades Pre-K through 5th grade.

The project encompasses approximately 97,000 square feet in 7 floors above grade. The project scope includes a 69,300-square-foot renovation and adaptive reuse of the four existing floors of the building and a 27,700-square-foot vertical addition of 3 new floors.

Designed by Graves – MMA Architects, the school includes dedicated science classrooms, a library, a kitchen and dining complex, a flexible all-purpose “gymatorium”, and a rooftop playground.

LOCATION:

NEW YORK, NY

SECTOR:

EDUCATION

SIZE:

98,000 SQ FT

PS 343 Interior
PS 343 Classroom

MORE PROJECTS

Back To Top